2017/06 Čundr v Jizerských Horách

9.5.2017 v 10 hod. Dopoledne jsme se jako známá banda sešli v Kořenově na vlakovém nádraží, kam jsme dorazili auty. Sešli jsme se 4 chlapi a 4 děti a vyrazili jsme „na těžko“ za dobrodružstvím po Jizerským národním parku. Z kořenova jsme šli na Polubný, okolo Jizerky s dohledem na chalupu a heliport Kellnera, dále okolo rašelinišť Jizerky až na Hojerův dům, dříve pytlácká hospoda, kde jsme přespali, protože už před námi tu někdo vytvořil ohniště, které jsme rádi využili.

Dopoledne po snídani jsme pokračovali na Pytlácké kameny s krásným výhledem do celého kraje. Další naše cesta pokračovala okolo místních rašelinišť, kde jsme to poznali i na vlastní kůži, protože jsme se začali i místy bořit do místních močálů nebo spíše těch rašelinišť. K večeru jsme dorazili na Snědavu, kde si většina z nás objednala výborné domácí kynuté ovocné knedlíky s borůvkami.

K večeru jsme dorazili na Snědavu, kde si většina z nás objednala výborné domácí kynuté ovocné knedlíky s borůvkami.

Další přespání proběhlo, kam až jsme do setmění došli na cestě k protržené přehradě, kam jsme dorazili až druhý den dopoledne. Poznání protržené přehrady bylo zajímavé a přečíst si místní historii bylo také zajímavé zjištění, jak to všechno bylo.

V tuto chvíli už se naše cesta blížili k cíli, takže jsme se nasměrovali ještě do Desné na nádraží, aby i my a děti se svezli zubačkou, což je místní atrakce, protože je to jedna z nejstrmějších tratí při výjezdu na Kořenov. Na Kořenově jsme všichni naskákali do aut, který tu stály 2 dny bez úhony. Naplánovali jsem ještě termín dalšího čundru na příští rok, a pak už jsme se všichni rozjeli do svých domovů.