2017/03 Velikonoce na lyžích, Rakousko, Hintertux

Ve středu večer jsme vyrazili za zážitky do Rakouska. Vyjeli jsme k večeru po práci a přespali jsme v Českých Budějovicích u tenisové haly. Ještě brzo ráno jsme vyrazili do obce Holašovice (48°57’59.2″N 14°16’31.9″E) na místní Stonhange, což je uskupení velkých kamenů do kruhu, které mají vydávat velké množství energie, která dovede i léčit.

A pak už jsme se vydali do Rakouska, kde jsme měli po obědě domluvenou exkurzi v jedné fabrice na výrobu obalů. Setkání bylo velmi milé a příjemné. Fabrika velká a výkonná, která obsluhovala Rakouský, Německý, ale i Český trh.

V pozdních večerních hodinách jsme dojeli pod ledovec Hintertux, kde jsme zaparkovali mezi mnoho karavanistických posádek z Čech, Německa, Rakouska a Slovenska.

Ráno jsme vyrazili na lyže a to do výška cca 2 200m, kde jsme udělali tři jízdy, ale vzhledem k tomu, že sníh byl dost mokrý a těžký, tak jsme se přemístili do výšky nad 3 000 m, kde byli skvělé sněhové podmínky s prašanem.

Druhý den byla velká mlha a hlásili deštivé podmínky, tak jsme vyrazili na pěší turistiku po okolí na cca 15 km. Ještě před setměním, ale po večeři jsme vyrazili na couračku po okolí a na odvrácené straně parkoviště tam akorát nějací Češi, kteří přespávali v dodávce dělali venku grilovačku k večeři, tak jsme se s nimi dali na chvíli do řeči. Byli to Moraváci, kteří nám nabídli, abychom se k nim přidali, což jsme učinili a v přátelská atmosféře i s kořalkou jsme strávili zabalení v dekách až do pozdních nočních hodin. Kromě partnerů z Moravy se tam ještě setkali 2 kamarádi z minulosti, ale jeden přijel aktuálně z Vysočiny a druhý ze Stuttgardu, kde aktuálně zkouší s partnerkou již rok žít.

Ráno jsme se probudili do deště, takže po snídani jsme se přemístili cca do 30 km vzdáleného aquaparku v obci Fugen 47°20’20.5″N 11°51’20.5″E tak na 2 hod., než se počasí umoudří. Byl to příjemně strávený čas, protože bazény měli 34 stup. celsia.

Odpoledne jsme se ještě zajeli podívat na Orlí hnízdo, ale bohužel autobusy až na horu začínají jezdit až 15.5,, tj. za 14 dní. Tak jsme se podívali akorát do místního muzea s vyhlídkou a ještě jsme přejeli na večerní prohlídku Salzburgu, kde jsme dali i lehkou mini večeři. Již po tmě jsme ještě přejeli na stellplatz u Linze a druhý den už proběhl návrat domů.