2018/04 Na Malé Skále za zážitky s karavanem

V pátek večer jsme se sešli v kempu v Malé Skále na karavanistickém srazu. Po skupinkách jsme se sešli u karavanů a vše jsme prodiskutovali a naplánovali výlet na sobotu.
V sobotu jsme si objednali koloběžky na kopec Frýdštejn, kam jsme vyšli pěšky. Než nám přivezli koloběžky, tak jsme se zatím najedli v místním bufetu, a pak už hurá dolů. Po sjezdu až dolů k Jizeře jsme jeli podél Jizery cca 5 km, kde jsme se ještě cestou zastavili v několika občerstvovnách a jedna z nich byla Vechtrovna, na které jsme se občerstvili různými tekutinami. V další občerstvovně na trase jsme si měli možnost dát i větší chleba s domácím sádlem a s cibulkou od maminky provozovatele za pípou, který tam maminku i dost proháněl.

Večer v kempu po příjezdu odpočinek ve vodorovné poloze a opět večerní debata v jednotlivých skupinkách karavanistů.
Druhý den už jsi udělali plány sami jednotlivci a my jsme se vydali ve dvou na cyklovýlet. Hned za Jizerou jsme se vydali 4 km do poměrně ostrého kopce přes obec Loučky, kde je na kraji obce prostorná sokolovna z poloviny kamenná. Svého času to v sokolovně hodně žilo, protože to tu vedla paní Maruška a díky tomu se sjížděli na cvičení ženy z celého okolí. Když v 70 letech skončila s cvičením Maruška, skončil život i v sokolovně a dodnes je prázdná a nevyužitá.
Dále jsme se přesunuli do obce Klokočí, kde jsme chtěli na oběd navštívit místní restauraci. Bohužel byla zavřená, tak jsme náhodně ještě vešli v neděli do místního obchodu, který byl otevřený. A tam se nám moc líbilo. Byla tam strašně sympatická paní prodavačka, která nám v krámku udělala kávu, prodala vlastnoručně vyrobený koláč a rozjelo se skvělé vyprávění o tom, jak paní prodavačka žije na místní vesnici, jak své poslední dítě vychovala v podstatě v tomto malém krámku, protože má otevřeno i o víkendech. Jak měli skvělého starostu, který se vesnici moc věnoval, zařizoval pro ně mnoho akcí, a to i se zahraničními hosty, byl veselý, vtipný a všichni ho měli moc rádi. Díky tomu si paní z krámku nechala udělat jeho fotku a zarámovanou si jí pověsila na čestné místo tak, jako se v dřívějších dobách z povinnosti věsili prezidenti.
Krásně strávené chvilky s velmi sympatickou paní prodavačku rychle utekl, a tak jsme se opět vydali na další cestu dolů k Jizeře a podél Jizery zpět do kempu. Ale ještě jednu malou zastávku jsme si udělali za maminkou pana hostinského na chleba s máslem a cibulí.
Opět podařený víkend se zážitky, s partou dobrodruhů, s dobrým počasím a v pohybu.