2018/07 Panská skála Holandský kapr

Cesta začala obchodním jednáním v Kralupech nad Vltavou, kde jsme se trochu prohlídli centrum.

Další naše trasa vedla do Kemenického Šenova na Panskou skálu, kterou známe z pohádky Pyšná princezna pod názvem varhany, kam jsem toužil se podívat již několik let a teprve až letos mi to vyšlo. Je to krásný útvar, krásný úkaz, jsou to moc hezké skály. Cestou jsme ještě měli malou zastávku na průrvě u Zahrádek.

Večer po obhlídce jsem se přemístili do obce Holany nedaleko České Lípy na hudební festival Holandský kapr., kde se sešlo i několik karavanistů. Dorazili jsme již v době, kdy už festival byl rozběhnutý a zpívalo se a hrálo až do pozdních nočních hodin.

Druhý den jsme udělali malý výlet k blízkému rybníku, kde jsme skočili ještě na oběd v kempu, kde velmi dobře vaří. Po obědě jsme dali odpočinek, abychom byli zase připraveni na večerní maraton vystoupení kapel z celé republiky. Mezi vystupujícími se našlo mnoho zajímavých a šikovných vystupujících. Rozdíl je akorát v tom, že asi neměli dost štěstí aby se prosadili získat i věhlas a slávu. Jinak někteří mi přišli stejně dobří, jako někteří ty slavní.

A v neděli jako vždy se během dopoledne začali všichni rozjíždět ke svým domovům.