2018/12 Zážitek s mini dobrem 2

28.12.2018 v sobotu jsme vyjeli obytným autem na hory na Benecko, kde jsme parkovali na placeném parkovišti a místní paní, která vybírala nás nechala zaparkovat za cenu osobního auta, i když jsme na to rozměry neměli. Když jsem vyřizoval s paní výběrčí (okolo 50 let) placení, tak jsem viděl, jak je už dost promrzlá a celá se klepala zimou. Tak než jsme se připravili na venkovní výlet, tak jsem jí uvařil horký čaj na zahřátí, ale když už jsem ho nesl ven, tak si akorát vyměnila směnu s kolegou a ona šla již domu se zahřát, tak horký čaj dostal kolega, který akorát směnu začínal.

K večeru jsme přejeli na přespání na jiné parkoviště ve Vítkovicích. Do rána nám napadlo cca 10 – 15 cm sněhu, a z toho jsem si vydedukoval, že normálně nevyjedu. Tak jsem se oblékl a vydal jsem se nasadit textilní řetězy, díky kterým jsem poměrně jednoduše vyjel ze zasněženého parkoviště na cca 1 km vzdálené další parkoviště u vleků. Zde jsme se nachystali na cca 2 hodinový pobyt venku, na který si beru doklady a mobil. Ale bohužel mobil jsem nenašel, i když jsme prohledali celý karavan. Po venkovním pobytu a odjezdu jsme se přeci jenom zastavili ještě na původním parkovišti. Na původním místě již stálo jiné auto, tak jsem ho celé obešel, prohledával jsem místo i pod autem a nic. A na jednou slyším zvonit mobil s mým typem zvonění. Partnerka mi z karavanu prozvání, tak mi hned srdce zaplesalo, a dál jsem již šel za známým zvukem mobilu, který jsem nakonec objevil na zadním kole zaparkovaného osobního auta na mém původním místě na kole pod blatníkem. Nějaká dobrá duše z osobního auta mi ho pravděpodobně nechali na kole pod blatníkem, aby na něj nenapršelo, protože padal déšť se sněhem a já byl schopný ho najít. Na místě jsem zanechal děkovnou zprávu.

Tak si myslím, že jsem udělal promrzlé paní čaj na zahřátí, a tak mi to takto svět? Příroda? Pán bůh? Oplatil. Nebojte se taky občas udělat dobro a dobrou věc. Někdy to také můžete potřebovat i vy.