2017/03 S karavanem na běžky do Špindlerova Mlýna a na sjezdovky do Vítkovic

V pátek večer jsme se vydali s obytným autem do Krkonoš za běžkami a sjezdovkami. Dojeli jsme až do Herlíkovic, kde jsme překempovali a ráno po snídani jsme se přesunuli do Špindlerova Mlýna na parkoviště pod Medvědínem, kde se dalo parkovat zdarma. Připravili jsme se na běžky a vyrazili jsme za hodně pochybného počasí na lanovku, i když chvílemi padal mokrý sníh, kde jsme za 250 Kč vyjeli jednu jízdu pouze nahoru, na horu Medvědín. Zde jsme v místním bufetu chvílí počkali, abychom se trochu osušili, a pak jsme vyrazili Krkonošskou magistrálou směrem ke Zlatému Návrší. Když jsme se cca po 1,5 km za nepříznivého počasí, díky dešti nebo sněhu s deštěm, chvílemi v mlze napojili na silnici, tak jsme to již otočili směrem dolu na Horní Mísečky, a pak jsme přešli na modrou turistickou stezku, která nás zavedla až dolů na naše parkoviště pod Medvědínem.

Večer jsme se přemístili do Jílemnice, abychom se trochu zregenerovali v bazénu. V bazénu jsme potkali našeho kamaráda, s kterým chodívám na čundr. Trochu jsme pohovořili, a pak nás pozval na svojí nedalekou chalupu, kde zrovna dělali Apaluchu s dětmi, tzn., že jsou na chalupě pouze chlapi s dětmi. Později jsme dorazili na chalupu, kde jsme v přátelské atmosféře s dobrotami, s vínem a za hlaholu dětí i s hezkými příběhy strávili až do 2 hod. ráno. Jeden z příběhů byl, jak po celodenní tůře bez pití bylo dítě dehydratované a dostalo vysokou horečku okolo 40 stup. celsia, a tak zavolali záchranku, která dítě vzala na hospitalizaci. V chalupě se záchranáři pohybovali chodbou mezi několika prázdnými flaškami od alkoholu, a přesto nic nekomentovali. Ráno když volala maminka dítěte, které bylo již v nemocnici, tak manžel na otázku co děti, odpověděl: už je to dobrý, je v dobrých rukách na oddělení JIP v Jílemnici. V tom sluchátku to oněmělo a maminka ihned skočila do auta a raketovou rychlostí v rekordním čase byla v nemocnici za děckem.

My jsme přespali v našem obytném autě před chalupou a po ranní snídani opět v chalupě jsme vyrazili sjezdovat na místní sjezdovku ve Vítkovicích.

Po poledni jsme dali v karavanu oběd, a pak jsme se již vydali k domovu.

Tentokrát byl víkend chvílemi dost studený nebo deštivý.