2017/10 Výlov Rybníku Rožmberk

Tak jsme nakonec vyrazili na karavanistický sraz v kempu Lužnice spojený s výlovem rybníku Rožmberk, který byl tentokrát dost mohutně medializovaný. Sraz karavanistů byl od pátku, ale my jsme se ještě v pátek večer stavili u příbuzných u Tábora, takže jsme na sraz dorazili až v neděli ráno, kdy už část karavanistů vyrážela na kolech. My jsme se vydali trochu později až na další nához. A to už jsme se prodírali zprvu mezi velkým množstvím přijíždějících aut, a pak i mezi lidmi. Kola jsme zamkli poblíž, a pak už jsme šli do víru dění. Podívali jsme se na připravených ukázkách na různá umění rybníkářů, pak jsme šli sledovat výlov hlavního rybníku, sledovali jsme i vážení a transport aktuálně vylovených ryb. Pak již trochu vyhládlí jsme se přemístili do prostorů stánků na místní rybářské pochutiny, které jsme ochutnali v hojném počtu.

Zpět do kempu jsme dorazili v odpoledních hodinách, kde jsme strávili odpoledne ještě s příbuznými, kteří za námi na oplátku dorazili z Tábora.

Po večeři jsme si přisedli k večernímu posezení ke skupině karavanistů, kteří si zde udělali společný štědrý večer včetně stromečku, kapra a dárků.

Poseděli jsme až do pozdních večerních hodin v přátelské a družné atmosféře. Ráno jsme se již vydali k domovu.