2017/06 Obytným autem na Berounku – sjezd na kánoích

V pátek 16.6. 2017 později večer jsme dorazili již do rozjeté zábavy u táboráků, kde byla sranda, jídlo i kořalka. Ten den jsme vydrželi do pozdních večerních hodin a někteří i do ranních.

Ráno jsme se šli proběhnout na 5 km po okolí, a pak po snídani jsme vyrazili nafasovat lodě a vyrazili vstříc dobrodružství. Cesta byla dlouhá 15 km a trvala celkem 3,5 hodiny. Jindy se zastavujeme uprostřed cesty v bufetu, ale kvůli tamní frontě jsme jeli přímo do cíle v tábořišti U Mloka. Cestou jsme měli pár zastávek, občasné soulodění a 2 jezy. Měli jsme trochu obavy z deště, ale nakonec bylo velmi příjemné a slunečné počasí. Během příjezdu ostatních posádek jsme se ještě najedli a napili. Restauraci měli perfektně organizovanou, kde se skoro nečekalo a jídlo bylo také výborné.

Zpátky jsme jeli organizovaným autobusem místním tábořištěm za 60 Kč. Po příjezdu byl odpočinek a večer navštěvování různých posádek a večerní posezení opět u ohně se srandou, jídlem a kořalkou.

Ráno jsme se opět šli proběhnout na 4 km, protože tentokrát jsme běželi cca 0,5 km do kopce, a to nás dost vyčerpalo. Pak jsme si dali trochu odpočinku a po vydatné snídani jsme vyrazili na kolech do 4 km vzdálené zříceniny hradu Libštejn, který se nachází schovaný v lese.

Vedle zříceniny na lesní cestě byla zaparkovaná motorka Ural i včetně sajdkáry poháněné kardankou. Shodou okolností se tam objevil i majitel s partnerkou, s kterým jsme se dali do řeči. Krátce nám povyprávěl, jak s motorkou jezdí i na Ukrajinu a do Rumunska hlavně do přírodních terénů, kde je téměř nepřekonatelná. O to méně byla nadšená partnerka, která to vše musela prožívat v sajdkáře.

Pak už jsme po lesní silnici vystoupali do poměrně prudšího kopce na kolech, a následně jsme se vraceli buď po rovině nebo z kopce zpět do kempu. V kempu jsme si dali oběd a vydali se ku Praze. V Praze jsme se ještě stavili na Ladronce, což je okruh pro in-line vedle Strahova, kde jsme i nějaký okruh objeli na in-linech.

Byl to opět hezký víkend plný sportu, pohybu a zážitků.