2017/05 Zákupy, koncert, motorkářské peklo u České Lípy na kole a obytným autem

4.6.2017 v pátek večer jsme dorazili obytným autem na Český ranč do Zákup na koncert Vlasta Redl + Těla. Po koncertě ještě místní parta pokračovala v písničkaření až do pozdních nočních hodin.

Druhý den dopoledne jsme vyrazili na cca 40 kilometrový cyklistický výlet. Kousek za Zákupama jsme se stavili v lesním divadle, kde je přírodní hlediště součástí pódia a za ním i skály, které slouží i k přemísťování mezi částmi hlediště, ale je tam i místnost jako šatna pro učinkující. Dále už kousek jsme dojeli do Sloupu v Čechách, kde jsme vylezli na místní rozhlednu s ideální vyhlídkou na protější skalní hrad ve Sloupu, ale i do okolního kraje i díky hezkému počasí.

Další zastávku jsme měli v pekelných dolech u Velenic u České Lípy. Jedná se o pískovcové skály s různými velkými průjezdními otvory, kde byly vytvořeny silnice s vyznačenými pruhy, bar, sezení pro hosty, parkovací místa, prostě vše pro motorkáře. Je to vyhledávaný cíl mnoha motorkářů z Čech, ale i z Německa. Všechny prostory uvnitř, ale i venku okolo skály byly zaplněny motorkami různých značek, kubatur i druhů a každou chvíli se ozývalo burácení motorů podle jejich síly nebo naladění výfuků. Každopádně to byla nezapomenutelná atmosféra.

Po příjezdu jsme si někteří z nás odpočinuli, pak povečeřeli a později jsme opět poseděli v přátelské atmosféře ostatních karavanistů shluklých na jednom místě za přítomnosti nějakých dobrot a popíjení různorodých nápojů.

V neděli dopoledne se postupně již od rána některé posádky rozjížděli k domovům.