2018/09 Na vinobraní na Moravě v Drnholci

Na místo jsme dojeli v pátek pozdě večer, a to už jela zábava při cimbálovce v plném proudu. Tak jsme se také zařadili do proudu a rozjeli se také. Hrálo se, tancovalo, pilo, no prostě bylo veselo tak jak má být, a jak také často na Moravě bývá.
Druhý den v sobotu jsme šli obejít místní sklepy. Fungovalo to tak, že v některých sklepích bylo prodejní místo kupónů na víno. Kupóny se prodávali po 10 ks za 100,- Kč a ve sklepech už se kupóny mění za víno. Nejčastěji je 1 kupón 1 dcl vína. Ale jsou i takové odrůdy nebo vinaři, kteří si své víno cení na víc, pak je 1 dcl za 2 někdy i 3 kupóny.
Okolo poledne jsme se uchýlili ve větší restauraci na oběd z čuníka a ve 13 hod. jsme se snažili stihnout start hraběte a hraběnky do průvodu obcí na odemykání sklepů. Odpoledne jsme ještě dokončili, co jsme dopoledne začali. Pozdě odpoledne jsme již museli dát spací odpočinek a večer ještě posezení u karavanů. V neděli dopoledne jsme měli krátké posezení, a pak už se všichni rozjížděli ke svým domovům. Někteří i s dostatečnými zásobami.