2016/03 Na lyžích s obytným autem na Ischgl – Rakousko a Zugspitz – Německo

18 – 20.3.2016 jsme vyrazili na lyžařský výlet do jednoho z nejhezčích, největších a možná i nejdražších středisek v Rakousku, kde permanentka stála 53 EUR/den mínus 5 EUR záloha na permanentku.

Na cestu jsme vyrazily obytným autem ve čtvrtek v odpoledních hodinách a na stellplatz Heindalishof (GPS 46.989579, 10.246834, adresa Silvretta Str. 58, 6562 Mathon,Rakousko) cca 5 km za obcí Ischgl jsme dorazili v pátek okolo 0,40 hod. Stellplatz byl cca pro 10 – 15 obytných aut za 15 EUR na place naproti chalupy Heindalishof. Na place byla i elektrika a cca 200 m jezdil zdarma skibus přímo k lanovce v Ischgl. V areálu bylo cca 200 km sjezdových tratí a z toho polovina byla v Rakousku a druhá polovina ve Švýcarsku. Krásné slunečné počasí, mnoho sjezdovek, málo lidí, téměř bez front, skoro ráj na zemi, až na ceny stravování. Zatím mi dělá problém si zvyknout na cenu 120 Kč za 0,4 L Coca Coly a cca 220 Kč za polévku s rohlíkem a 300 Kč za ½ grilovaného kuřete. A když na to nebudeme myslet, tak to bylo radostné, veselé a díky málo lidem i fyzicky náročné. Např. jsme najezdili 75 km/den a kolega dokonce 90 km/den.

          

Po těchto 2 krásných dnech jsme se přesunuli o kus dál do města Garmisch Parken, kde jsme jeli vlakem (zubačkou) cca 30 min. na nejvyšší horu Německa Zugspitze do výška cca 3000 m, kde se lyžaři rozjíždí na jednotlivé sjezdové tratě a vleky. Taktéž je možnost pokračovat lanovkou téměř na nejvyšší vrcholek hory a nakonec ještě výtahem na vyhlídku s restaurací, s krámkem se suvenýry a s vyhlídkou na všechny strany okolních vrcholků hor.

Lyžařský areál je to krásný, zajímavostí je tam to, že je tam pouze přírodní sníh. Trochu méně zajímavé je to, že je to menší středisko okolo cca 30 km sjezdových tratí a tím poměrně rychle projedeme sjezdové tratě a lyžování se odpoledne stává trochu nudnější. Dolů jsme opět sjeli vlakem cca 30 min. Na parkovišti jsme se přerovnali do obytňáku, dali větší svačinu, odevzdali jsme permanentky a vyrazili jsme na cestu k domovu v neděli v odpoledních hodinách. Takže to bylo chvílemi poskakování v zácpě, ale v globálu to ještě šlo, nato, že jsme v nedělní špičce projížděli i centrem Mnichova. Domů jsme dorazili ve 23 hod.

Hezký zážitek, krásné počasí, náročný sportovní prodloužený víkend, dvě krásná lyžařská střediska, takže skvělý víkend.