2021/01 Obytným autem na hory do Harrachova a Příchovic U Čápa v Jizerských horách

21 – 24.1.2021 jsme vyrazili do Krkonoš a Jizerských hor. Ve čtvrtek večer jsme dojeli do Harrachova, kde jsme přespali na parkovišti dole za prodejnou potravin (GPS 50.776038, 15.423975). Příjezd na parkoviště je dost úzký, a ještě po uježděném sněhu do zatáčky okolo sněhových bariér. Takže příjezd rozhodně není pro velká auta.

Druhý den v pátek ráno jsme vyrazili na výlet po okolí centrem Harrachova okolo můstků, a pak po hlavní nákupní ulici zpět k autu. V druhé části procházky nám začalo pršet, takže jsme začali více spěchat do karavanu. Udělali jsme oběd a po odpoledním odpočinku jsme se přesunuli do Příchovic U Čápa, protože jsem začal mít obavy, že pokud by ve výjezdu do kopce z parkoviště zmrzl ten déšť, tak bychom asi měli vážný problém s výjezdem po ledovce do kopce.

V sobotu dopoledne již U Čápa jsme vyrazili na běžky na louku za parkovištěm, kde jsme na běžkách naběhali cca 5 – 6 km v podstatě po rovině na okruhu délky 1,2 km.

Po obědě a krátkém odpočinku jsme ještě vyrazili na pěší turistiku po stezkách okolo rozhledny Štěpánka, kde jsme celkem nachodili cca 9 km.

Třetí den v neděli dopoledne jsme zašli do místního kostelíka, kde jsme si vyslechli bohoslužbu. Po zkončení jsme si zašli do karavanu na oběd a lehčí odpočinek. Po obědě jsme ještě vyrazili s běžkami znova na místní okruh po louce na cca 6 km, kde jsme se pořádně rozhýbali.

Nakonec nás v pozdních odpoledních hodinách už čekala cesta domů opět po sněhové pokrývce až do Kořenova.