2016/01 Na lyžích s obytným autem v Jizerských Horách v Příchovicích U Čápa

23.1.2016 jsme navštívili malinké lyžařské středisko poblíž Kořenova v obci Příchovice U Čápa. Je to malé a příjemné středisko s velkým parkovištěm, kde se často setkávají i karavanisté s kterými jsme se tam plánovaně měli ten den setkat. Po příjezdu ve večerních hodinách

okolo 20 hod. tu sice již stáli 3 obytná auta, ale mnou známe auto jsem neviděl. Blízké okolí jsem trochu prozkoumal a při návratu jsem nakonec viděl kouřící známou před karavanem, a tak došlo i k vysvětlení, proč jsem je neviděl. Oni totiž vyměnili během vánoc obytné auto, v kterém jsem je neznal. Výměnu uskutečnili těsně před vánoci. Večer jsme si ještě venku domluvili zítřejší lyžování, a pak jsme již šli do peří.

160123 (2) 160123 (4) 160123 (5) 160123 (6) 160123 (10) 160123 (12)

Ráno jsme na svah vyrazili co nejdříve, vyšlo to v 10 hod. S permanentkou na 2 hod. Bylo to velmi dobré, protože lidí mnoho nebylo, a ještě jsme místy chytli zbytky manšestru. I když jsme lyžovali pouze 2 hod., tak jsme toho najezdili poměrně dost, protože jsme ani jednou nečekali na vleku.

Během dopoledne dorazili další karavanisti, a po obědě jsme vyrazili všichni na společnou procházku po okolí jižně od parkoviště v krásné zasněžené krajině i lesní stezkou okolo zasněžených stromů, protože během noci napadlo tak cca 15 cm nového sněhu. Po procházce přišel zasloužený odpočinek ve vodorovné poloze. Na večeři jsme se sešli v místní restauraci U Čápa, kde jsme strávili celý večer v přátelské atmosféře.

Ráno brzo jedni karavanisti již odjeli, a my jsme se přemístili na Javorník k Obřímu sudu u Liberce, kde jsme s dalšími známými strávili lyžařský den. Parkoviště bylo úplně narvané, že jsem musel přemlouvat pořadatele, aby mi tam pustil a na lanovce se také čekalo vždy tak cca 15 min. Fronta při každé jízdě. Na současné počasí byly ještě poměrně příznivé sněhové podmínky a tím i víkend podařený.