2016/06 Sraz karavanistů na koupališti v Chlumci nad Cidlinou

17 – 19.6.2016 jsme si udělali karavanistický sraz na koupališti v Chlumci nad Cidlinou, který je součástí koupaliště.

V pátek jsme se postupně sešli v kempu a v přátelské atmosféře setrvali až do večera. Mezi tím nám tam v přední části kempu u stánku hrála dechová hudba s vystoupením mažoretek. Když byly mažoretky štíhlý, tak jim to moc slušelo, obzvlášť, když měli slušivé a pestré stejnokroje.

Ráno v 9,30 vyrazila většina účastníků zájezdu na cyklistický výlet do Nového Bydžova, kde zrovna byl na náměstí


sraz veteránů. Byli tam velmi pěkně buď v originálu nebo zrenovované kousky. Byli tam i nám ještě dobře známe totalitní Škodovky, Tatry, motorky, ale i veteráni okolo roku 30 – 40 let.

Další cesta vedla do obce Kosice, kde byla slavnost minipivovarů společně s hasičskými závody mezi okolními vesnicemi, takže při ochutnávání piva bylo i na co koukat. Do kempu jsme dorazili poměrně brzo odpoledne. Počasí bylo nádherné, takže jsme i rádi využili místního koupaliště, které bylo taktéž nádherné, voda byla čistá a bazén mi připomínal bazén v nějakém zahraničním rezortu, protože uprostřed byl bar, zatím mimo provoz. Ale vzhledem k teplotě vody bazén zase tolik návštěvníků neměl. Pozdě odpoledne jsem na kole ještě navštívil kamaráda ze studií, který za městem vybudoval dětský zábavný park s názvem: www.fajnpark.cz. Park má zajímavé dětské atrakce a část živých zvířat, kde jsou klokani, ovce, daňci, lamy, kozy. Je tam jedna zajímavá střecha do kulata, kde jsou přichycené i menší lavičky pro kozy, po kterých poskakují a polehávají. Je to krásné tu živou přírodu pozorovat. Přestože park vypadá pěkně a upraveně, tak po cca hodinovém vyprávění majitele jsem pochopil, co ty pracovníky všechno za práci ještě na několik let dopředu čeká.

Již za stmívání jsem se vrátil do kempu a naskočil jsem do rozjeté zábavy. Sezení u ohně trvalo do pozdních nočních hodin. V neděli časně ráno jsem již odjel a ostatní se vydali na další výletění.

Další krásně strávený víkend v hezkém prostředí a pěknými zážitky v prostředí, v kterém jsem ještě nikdy nebyl. A právě návštěva vždy nového prostředí je to co mi na karavaninku baví.